Clubnieuws

Update over het bekeravontuur van onze 1e ploeg


Update over het bekeravontuur van onze 1e ploeg


Eind augustus berichtten we nog over het heugelijke nieuws dat zowel onze eerste ploeg als onze damesploeg zich wisten te verzekeren van een plaats in de achtste finales van de Beker van Antwerpen. Jammer genoeg krijgt dit verhaal voor onze eerste ploeg een staartje en stoot het toch niet door naar de volgende ronde.

 

Het was een broeierig warme zaterdag avond wanneer op 18 augustus onze eerste ploeg zich reeds aan het warm lopen was op het B-terrein te VC Rijmenam. KFC Wintam was reeds gearriveerd en maakte zich toen al zicht- en hoorbaar zorgen over de staat waarin dit B-terrein verkeerde.

Er werd al snel medegedeeld door de afgevaardigde van KFC Wintam dat zij verwachtten te spelen op het A-terrein, zoals aangegeven bij de Belgische Voetbalbond. Dit was jammer genoeg niet mogelijk, het terrein was niet geprepareerd en dus niet bespeelbaar.

Daarop blies KFC Wintam de aftocht na eerst zelf de KBVB te contacteren over dit voorval. De bezoekende ploeg is namelijk in het recht te eisen op het aangegeven veld te mogen spelen. Indien niet, mogen zij ervoor kiezen niet te spelen.

Het is deze laatste beslissing die de KBVB volgt en zo de eerder gerapporteerde 3-0 'forfait'-zege van onze eersteploeg om te buigen in een forfaitscore voor KFC Wintam. Zo wordt niet VC Rijmenam maar KFC Wintam groepswinnaar in Groep 5 en zal VC Rijmenam dus jammer genoeg ook niet moeten aantreden tegen Mariekerke op 1 november.

Het officiële bericht uitgevaardigd door de KBVB:

BEKER VAN ANTWERPEN - GROEP 5
Vrijdag 7 september 2018

We kregen het bericht door dat de uitslag van de BVA-wedstrijd VC Rijmenam-KFCH Wintam van 18 augustus (groep 5) van 3 - 0 naar 0 - 3 is aangepast. 

De locatie van die wedstrijd was het A-veld, maar de thuisclub wilde die verplaatsen naar het B-veld. Wintam was niet akkoord. De wedstrijd ging niet door en dat resulteerde in een 3 - 0 forfaituitslag. 

Het provinciaal Comité volgde echter de bezwaren van Wintam en zette de uitslag om in 0 - 3, waardoor niet Rijmenam maar Wintam groepswinnaar wordt. Wintam speelt dus op 1 november de 8e finales van de BVA tegen Mariekerke, en is ook geplaatst voor de Croky Cup van 2019.

Nieuwsarchief


2018   

Nieuwe douches!

02 oktober - 08:54


Update over het bekeravontuur van onze 1e ploeg

10 september - 07:16
VCR zoekt trainer U7

16 juni - 18:32

Medewerkers gezocht

16 juni - 18:31

Spelers gezocht !

16 juni - 18:30

WK 2018 Rusland

11 juni - 06:17


Dankjewel vrijwilliger!

07 maart - 08:16