Clubnieuws

U9A winnen jeugdcup Het Nieuwsblad


U9A winnen jeugdcup Het Nieuwsblad


Om 09:00 uur speelden onze jongens de finale van de "Jeugdcup Het Nieuwsblad" in het "Kuipje" van Westerlo tegen KFC Beekhoek. De winnaar van deze partij mocht zich kampioen van de provincie Antwerpen noemen. We konden aantreden in optimale omstandigheden: groot stadion met uitstekende grasmat, stralende zon, talrijk opgekomen supporters en uitstekende sfeer.

We begonnen heel zenuwachtig aan onze wedstrijd. Ons spel verliep stroef. Tijdens de eerste helft ging het spel gelijk op met na 22 minuten een 4-5 voorsprong voor KFC Beekhoek. De jongens van Beekhoek waren erg gedreven en lieten het balletje goed rondgaan. Ik moet toegeven dat zij beter combineerden dan ons. In plaats van achteruit op te bouwen speelden we telkens de lange bal wat ons spel zeker niet ten goede kwam. Er sloop angst in onze rangen, we durfden niet te voetballen, hadden schrik om iets verkeerds te doen. Toch speelden we nog verscheidene kansen bij elkaar maar onze afwerking liet te wensen over.

Tijdens de rust werden de hoofdjes bij mekaar gestoken en de spelers tot orde geroepen. Korte dekking, meer de combinatie zoeken en veel meer pressing op de speler in balbezit was de boodschap!

Na de rust kwamen we beter in de wedstrijd. We zetten enkele mooie aanvallen op en deden Beekhoek pijn in de omschakeling. We konden de aansluitingstreffer maken en komen nadien op een 6-5 voorsprong. Beide ploegen krijgen nog kansen maar beiden doelmannen spelen een hoofdrol. Op het einde dribbelt hun doelman echter in, kapt zich mooi vrij en trapt rechtstreeks in doel met 6-6 tot gevolg. Discutabel aangezien Cas ook zo'n gelijkaardige goal in de eerste helft zag afgekeurd. Achteraf vernamen we dat Seppe deze bal had gedevieerd en ons zo een geldig doelpunt werd onthouden. Daarna bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal maar de match eindigde op een gelijkspel. Penalty's gingen over winst beslissen.

Elke ploeg diende om beurt 3 penalty's te trappen. Bij gelijkstand blijven doorgaan tot er iemand mist. Alle penalty's werden door ons binnen getrapt doch Beekhoek trapte hun derde penalty naast. Opluchting en blijdschap alom in het VCR kamp. De fel begeerde beker is voor ons.

Deze titel is een terechte bekroning van een schitterend seizoen. Hier hebben we gans het seizoen naartoe geleefd. Onze jongens spelen al een heel seizoen op een hoog niveau. Een hecht blok met spelers met talrijke kwaliteiten. Chapeau gasten! Ook bedankt aan onze trouwe supporters welke wekelijks onze spelers komen aanmoedigen.

Op 16 mei spelen we de Interprovinciale Finale op het terrein van Sint-Niklaas. Hopelijk kunnen we onze batterijen voor die dag nog eens opladen zodat we nog een extra orgelpunt kunnen zetten op dit fantastisch seizoen.

Een uiterst tevreden trainer,
Jo

Nieuwsarchief