Clubnieuws

U9A - Nationaal kampioen van de nieuwsbladcup!


U9A - Nationaal kampioen van de nieuwsbladcup!


Beste sportvrienden

Op 5 mei, kroonden onze U9A zich in het Kuipje van Westerlo, tot provinciaal kampioen van de nieuwsbladcup.

Daarmee was het ticket voor het interprovinciaal tornooi in Sint-Niklaas op zak.
Op dit interprovinciaal tornooi in Sint-Niklaas werd uitgemaakt welke twee ploegen de beste in Vlaanderen waren. Na 2 overwinningen en 2 gelijke spelen eindigden we daar tweede. De twee eerste plaatsen gaven recht op een ticket voor de nationale finale op 21 mei op de Freethiel in Beveren. Onze tegenstrever was "Poesele", een deelgemeente van Nevele in Oost-Vlaanderen.

Afgelopen zaterdag stond daarom een roze limo ons op de parking van VCR op te wachten. Na een rit van ongeveer 50 minuten werden we vlak voor de ingang van de Freethiel afgezet. Een unieke ervaring voor spelers en trainer.

Na een ware thriller van formaat alwaar we 6-2 voorstonden kwam Poesele nog terug tot 6-6 en na 44 minuten eindigde de match op 7-7. Penalty's gingen beslissen over wie er nationaal kampioen van Vlaanderen werd. Elke ploeg trapt om beurt 3 penalty's. Poesele wint de toss en begint met trappen:

  • Speler 1 van Poesele trapt staalhard tegen de paal
  • wij scoren
  • speler 2 van Poesele trapt binnenkant paal waardoor de bal terug in het veld springt
  • wij scoren

Gevolg: Wij winnen de penalty's met 2-0!

VC Rijmenam is daarmee nationaal kampioen van Vlaanderen. Een tornooi waarbij 108 gewestelijke U9 ploegen waren ingeschreven. Een unieke prestatie in de geschiedenis van VCR. Nadien werd er nog lang gevierd in de loges van Beveren. Een dag om nooit meer te vergeten!

Van harte gefeliciteerd aan de spelers en aan trainer Jo.Nieuwsarchief