Clubnieuws

U8 voorbij SKR Leest in bloedstollende partij!


U8 voorbij SKR Leest in bloedstollende partij!


Vandaag trokken onze U8 van VCR naar Rapid Leest voor hun 2de wedstrijd van de terugronde! Trainer Mathieu Wellens kon rekenen op de volgende manschappen voor deze wedstrijd: Bram, Rik, Ago, Matheo, Kobe, Lennert, Sid en Gilles!

VCR kwam sterk aan de aftrap, na amper enkele seconden spelen kon Ago al doorgaan op de flank en het openingsdoelpunt op deze zonnige middagwedstrijd was al een feit. De thuisploeg diende meteen van antwoord maar Matheo ging goed plat. Snel weer naar de overkant. Een goede poging van Gilles werd in corner gebokst waarna Rijmenam de bal voorlangs schoot. De eerste 5 minuten die als een storm voorbij vlogen voor het talrijk opgekomen publiek werden afgesloten na 2 doelpunten van de thuisploeg. De eerste, na een lichte duwfout, werd mooi in doel gelegd. Bij de 2de wist Matheo eerst nog te redden maar de rebound ging alsnog in doel. In dit eerste kwartier zagen we nog enkele mooie acties van Rijmenam. Lennert zette Kobe nog een keer voor doel maar die besloot voorlangs. Ago knalde nog eens tegen de paal en Matheo ging goed plat op een pegel van de thuisploeg.

Na een kleine drankpauze kwam VCR iets slapper voor de dag in het 2de kwartier. Dat resulteerde meteen in 3 snelle tegendoelpunten. Na 5 minuten spelen waren de troepen van Mathieu weer volledig bij de les en voerde de druk terug op. Matheo knaldo hoog, over de keeper, in het dak van het doel. Na een individuele actie en doelpunt van Ago en nog eens na een mooie collectief opgezette counter grepen we de tegenstander weer bij de keel. In het slot van dit 2de kwartier duwde onze blauw-witten het gas nog even harder in. Ago knalde mooi op de kruising en in de blessuretijd zette Sid zich mooi door en schoof de bal in doel. Ruststand 5-6!

Na de pauze opende de thuisploeg met een snelle aanval. Bram, onze doelman in het 3de kwartier, pareerde de bal! De hoekschop die hierop volgde legde de thuisploeg wel in doel en zo stonden we iets voorbij halfweg gelijk. Rijmenam antwoord quasi meteen. Matheo onderschept de bal in de verdediging van de thuisploeg en kon makkelijk scoren. Nadien zagen we enkele prachtige aanvallen over de flank. Rik, Lennert en Ago rende enkele malen mooi over die zijlijn en konden een voorzet afleveren die niet (voorlopig) nog niet met succes kon worden afgerond. Na alweer een doelpunt van Ago kon Lennert meerdere malen afstormen op doel. Bij zijn 3de poging was het raak. In de blessuretijd pakte Bram nog uit met een knappe redding en zo werd het 3de kwartier met een 6-9 voorsprong afgelosten.

De laatste 15 minuten moesten onze jongens een voorsprong verdedigen en de thuisploeg kwam stevig opzetten. Na een poging van Sid die net naast ging moesten onze jongens enkele minuten aan eigen doel vertoeven. Eerst kon Kobe de bal nog net van de eigen doellijn keren. Het schot van enkele meters van doel ging hoog in het dak en zo kon Leest hopen op de aansluiting. Even ging het goed op en neer. Gilles besloot net naast en Kobe ging nog eens plat op een poging van de thuisploeg. In het slot ging VCR helemaal over de tegenstand heen. Na een fout op Ago konden we duidelijk zien waar onze jongens afgelopen week op training mee bezig zijn geweest. Een ingestudeerd nummertje resulteerde in een mooi schot van Ago in het doel! Na nogmaal een mooie aanval en een goal diep in blessuretijd kon VC Rijmenam deze leuke wedstrijd afsluiten met een 7-12 overwinning!

Proficiat Jongens!

Nieuwsarchief


2020