Clubnieuws

Richtlijnen inzake trainingen tijdens de maand augustus (ingevolge COVID-19)


Richtlijnen inzake trainingen tijdens de maand augustus (ingevolge COVID-19)


In een poging toch wat duidelijkheid te scheppen heeft de Sportieve Cel getracht een overzicht te maken van de belangrijkste richtlijnen die momenteel van kracht zijn.   Daarbij baseren we ons op de informatie die momenteel gepubliceerd staat op de website van Voetbal Vlaanderen. Bovendien heeft het coronavirus de voorbije weken lelijk huis gehouden in de provincie Antwerpen (zoals veelvuldig in de media is gekomen).  Hierdoor zijn er nog steeds specifieke, verstrengde maatregelen van kracht.   

Toch doen we hier een poging om de te volgen richtlijnen voor de trainingen op VCR mee te geven.
1. Algemene richtlijnen:
Allereerst blijven de standaard regels van kracht: social distancing, mondmaskers, handhygiëne, …
Kleedkamers en douches moeten gesloten blijven.

2. Jeugd (U6 tot U17):
Jongeren onder de 12 jaar kunnen vrijuit voetballen in bubbels van maximum 50 personen (inclusief begeleiders). Zij kunnen opnieuw trainen met contact en oefenwedstrijden afwerken. Outdoor voetballen wordt ten zeerste aanbevolen.
Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar wordt de sportbubbel beperkt tot maximum 10 personen. In deze leeftijdscategorie kunnen er geen oefenwedstrijden gespeeld worden maar kan er wel opnieuw getraind worden met contact in groepen van 10,steeds dezelfde, personen.

Ouders zetten kinderen af, liefst op de parking (zonder zelf uit de auto te komen).  Indien dit niet kan mag je het kind afzetten aan het terrein mits het dragen van een mondmasker.

Elke speler brengt voorlopig een eigen drinkbus mee. Deze worden uiteraard niet doorgegeven.

Elke trainer, speler, ouder en bezoeker boven de 12 jaar draagt een mondmasker zowel op als naast de velden.  Bij het trainen mag deze afgezet worden.

3. Senioren (bovenbouw & dames)
Voor +18 blijven de regels ongewijzigd: in groepen van maximum 10, steeds dezelfde, personen, contactloos trainen en geen oefenwedstrijden.
Elke speler brengt voorlopig een eigen drinkbus mee. Deze worden uiteraard niet doorgegeven.

Elke trainer, speler, ouder en bezoeker draagt een mondmasker zowel op als naast de velden. Bij het trainen mag deze afgezet worden.


4. G-ploeg:
Onderling overleg door trainers, begeleiders en ouders.  Dit zal wekelijks bekeken worden.


Bijkomende info::
In het kader van contact tracing zal de trainer bij aanvang of einde van de training registreren wie aanwezig was op de training. 

Handhygiëne: men kan altijd de handen wassen aan de kraan aan de zijkant van het materiaalkot (kant van het fietsenrek). Desgewenst kan je zelf ontsmettingsgel voor handen meebrengen en gebruiken.  Wij raden aan om dit te doen voor aanvang van de training en dit na de training te herhalen.

Tot slot:
Alle jeugdtornooien in de maand augustus zijn afgelast.  
Vriendenwedstrijden (vanaf 12 jaar) mogen eveneens niet gespeeld worden in de provincie Antwerpen tot en met 25/8/2020. 


Meer info kan je vinden op de website van Voetbal Vlaanderen: https://www.voetbalvlaanderen.be/competitie/voetballen-coronatijden

We proberen de regels zo veel mogelijk up-to-date te houden, want dagelijks zijn er wijzigingen en/of aanpassingen.

 

Nieuwsarchief


2020   Richtlijnen inzake trainingen tijdens de maand augustus (ingevolge COVID-19)

06 augustus - 19:29