Clubnieuws

Nieuwe website voor VC Rijmenam


We keker er zo lang naar uit en het is eindelijk dan zover: De vernieuwde website van VC Rijmenam is er! Een moderne website, compatibel met elk type toestel. De detailpagina's (info, kalender, rangschikking) van onze teams dienen wel nog online te komen. Een nieuw website brengt meestal wat kleine kinderziekten met zich mee. Mocht u een problemen ervaren: breng ons aub op de hoogte via website@vcr.be.

50 jaar VCR

In het jaar dat VCR 50 jaar bestaat hebben we niet alleen de website een nieuwe look gegeven maar ontwierpen we ook een nieuw VCR logo. Uiteraard blijft "samen scoren" de perfecte slagzin, maar we verrijken het logo met een koninklijk kroontje (boven de VCR-voetbal) horend bij een voetbalclub die 50 jaar bestaat!

Optimalisatie doorheen de club

Nog belangrijker is dat onze website een volledige vernieuwde aanpak weerspiegelt, zowel naar buiten toe als naar de interne werking. Met de publicatie van de vernieuwe website zetten we een eerste stap naar een vlotter werkend VCR. Tegen volgend seizoen willen we een intern systeem in gebruik nemen met daarin specifieke functionaliteiten voor een sportclub (voetbalclub). De bedoeling is dat onze publieke website aansluit op dat systeem waardoor we geen 2 aparte systemen moeten onderhouden. Met de ingebruikname van website en intern informatiesysteem beschikken we weldra over één centraal platform voor communicatie en clubbeheer. Daar gaan we met z'n allen de vruchten van plukken (spelers, ouders, trainers, délégués, vrijwilligers, bestuursleden, ...).

PROJECT 01 en tweejee

De nieuwe website (en logo) werd ontworpen en gerealiseerd door Wim Boone (onze trainer van de U11) in samenwerking met tweejee als grafische ontwerpbureau. Het interne informatiesysteem zal (verder) worden ontwikkeld door Wim

Wim: "Als zelfstandige bouw ik voor verschillende bedrijven websites en webtoepassingen op maat. Toepassingen die processen vereenvoudigen en automatiseren met tijdswinst/comfort tot gevolg. Toen ik dit jaar trainer werd van de U11 zag ik meteen mogelijkheden ter verbetering van de clubwerking. Ik zag het ontbreken van een degelijk systeem voor ledenbeheer en het gebrek aan een moderne website. Ook zag ik dat op vlak van communicatie niet alles even foutloos verliep en dat het voor de club erg moeilijk is om nog vrijwilligers te vinden. Iedereen doet z'n best, maar met een beetje automatisatie zou het vlotter moeten verlopen met minder werk; dacht ik bij mezelf... Wie in een andere sportclub of vereniging achter de schermen meedraait, weet dat deze problemen niet alleen bij VCR aanwezig zijn. Elke club/vereniging ervaart dat bepaalde processen niet optimaal verlopen maar heeft niet de fincanciële middelen om een systeem op maat te laten uitwerken. Zo ontstond het idee om te starten met de ontwikkeling van "SportiveCloud" (zo zal het gaan heten). Een betaalbaar online platform, dat binnenkort hopelijk bijdraagt aan een vlottere werking van vele sportclubs. VC Rijmenam fungeert als pilootclub voor dit idee én plukt daarvan als eerste de vruchten." 

Nieuwsarchief