Clubnieuws

Het bekeravontuur van Rijmenam


Het bekeravontuur van Rijmenam


Ieder jaar neemt de eerste ploeg van VC Rijmenam deel aan de Beker van Antwerpen. Gewoonlijk wordt deze competitie als de ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen beschouwd. Maar de zomer van 2018 besliste hier anders over en had enkele Rijmenamse verrassingen in petto. Het relaas van een gek voetbalweekend.

 

De eerste ploeg won de eerste twee wedstrijden met 3-0 (tegen Blaasveld) en 3-4 (op het veld van Reet). Op de derde speeldag kwam Wintam Eikevliet op bezoek in Rijmenam. Jammer genoeg waren zij niet bereid op het B-terrein te spelen en dus ging de wedstrijd niet door. Het resultaat: een 3-0 forfait-overwinning voor VCR.

Voor aanvang van de laatste speeldag stonden drie teams met het maximum van de punten aan de leiding van het klassement: Putte, Hooikt en... VC Rijmenam. Plaatsen 1 en 2 werden ingenomen door Putte en Hooikt dankzij een beter doelsaldo. In deze reeks (met 34 ploegen uit derde en vierde provinciale) zouden de eerste twee ploegen in het klassement zich plaatsen voor de achtste finales van de Beker van Antwerpen.

Op de laatste speeldag ging onze eerste ploeg op bezoek bij FC Suraye United Mechelen, een team dat ook tijdens de competitie in onze reeks zal uitkomen. Na 90 minuten stond de 2-3 eindstand op het scorebord, dankzij doelpunten van Glenn Van de Wouwer, Yarno De Meyer en Mathieu Wellens. De 12 op 12 was een feit, en dus was het wachten op de resultaten van de andere ploegen.

Zowel Putte als Hooikt lieten punten liggen op deze laatste speeldag en dus was het wonder geschied: VCR voerde het klassement aan als enige team met het maximum van de punten. Er was geen twijfel meer mogelijk: onze eerste ploeg gaat door naar de volgende ronde, een unicum!

In die volgende ronde wacht FC Mariekerke, een ploeg dat dit seizoen in eerste provinciale voetbalt en vorig seizoen zelfs nog in de nationale reeksen was terug te vinden. Op donderdag 1 november wordt de achtste finale van de Beker van Antwerpen gespeeld op het veld van VC Rijmenam. 

Alsof dit nog niet gek genoeg was, wisten ook onze dames zich te kwalificeren voor de volgende ronde in de Beker van Antwerpen. En dat deden ze in stijl. Op het veld van BO Beerzel FC demonstreerden de VCR-dames met een heuse 0-7 overwinning. Auteurs van de doelpunten waren: Heidi Willems, Charlotte Vanderbeken, Silke Sol, Laura Vanbecelaere en Kirsten Quirynen, die een hattrick wist te scoren.

In de achtste finale neemt onze damesploeg het thuis op tegen Vremde. De wedstrijd gaat door op woensdag 31 oktober, dat betekent dus dat er twee dagen op rij bekervoetbal te zien zal zijn op onze Rijmenamse velden. Noteer deze data dus al met stip in jullie agenda om onze ploegen naar de overwinning te komen schreeuwen!

Nog een leuk weetje: dankzij de kwalificatie van onze eerste ploeg bestaat de kans dat ze in het seizoen 2019-2020 geplaatst zijn voor de eerste ronde van de Croky Cup (beter bekend als de Beker van België). Deze deelname is echter afhankelijk van het aantal Antwerpse dalers uit de nationale reeksen. To be continued...

Nieuwsarchief