Clubnieuws

Einde seizoen 2019-2020


Einde seizoen 2019-2020


Beste spelers, beste ouders, beste sympathisanten van VC Rijmenam,


COVID-19 heeft de voorbije maanden stevig ingehakt op onze dagdagelijkse levenswijze.  Sinds begin maart zijn onze “traditionele” levenspatronen danig dooreengeschud en hebben we ons moeten aanpassen aan een (hopelijk) tijdelijk nieuw “normaal”.  

Ook op voetbalgebied stopte het gangbare patroon plots. Op donderdag 12 maart besliste de KBVB dat er geen wedstrijden noch trainingen meer mochten plaatsvinden. 

Zelfs samenkomen werd door de maatregelen vanuit de overheid ten strengste verboden (blijf in uw kot!!). 

Momenteel zitten we terug in fasen van geleidelijke versoepeling.

Theoretisch gezien mogen voetbalclubs sinds maandag 18 mei terug outdoor trainingen organiseren mits het naleven van een aantal specifieke voorwaarden, onder meer:
- Trainen mag enkel in groepen van maximum 20 personen, met respect voor de afstandsregels (min. 1,5 meter afstand tussen de deelnemers).
- Trainingen organiseren mag enkel in aanwezigheid van een trainer.
- Er mogen geen wedstrijdvormen in de trainingen zitten (omwille van de afstandsregels).
- Er mogen geen toeschouwers of ouders aanwezig zijn.
- Er mag geen gebruik gemaakt worden van kleedkamers om zich om te kleden of te douchen.
- Ontsmetten van materialen (inclusief de trainingsballen) is een standaard voorwaarde.

Aangezien we de toepassing van deze veiligheidsvoorschriften als club niet kunnen garanderen hebben we beslist (zoals de meeste voetbalclubs in onze regio) om de voetbaltrainingen op onze club dit seizoen NIET MEER te hervatten.  
Bovendien zou ook in normale omstandigheden het voetbalseizoen nu afgesloten zijn. 

Ingevolge de vervroegde stopzetting van de competitie hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze terreinen veel vroeger dan gewoonlijk opnieuw in te zaaien en te bemesten. Hierdoor hebben we zeker een voorsprong t.o.v. vorige jaren. Helaas duikt alweer een ander risico op, namelijk de opeenvolging van droge dagen met warme temperaturen. Een prachtig weer, zeker als we de vakantie in eigen land moeten doorbrengen, maar een drama voor onze velden (hebben we al twee seizoenen na mekaar mogen ervaren).

Desalniettemin blijven we alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat we het nieuwe seizoen kunnen aanvangen met mooie, groene, goed bespeelbare velden. Daarom lanceren we via deze weg nogmaals een oproep om momenteel onze terreinen NIET te betreden.

Helaas moeten we vaststellen dat, ondanks de aankondigingsborden, dit nog steeds gebeurt.
Regelmatig zien we nog voetballende jongeren op onze terreinen. Dit kan nefast zijn voor de groei van het jonge gras (onder meer in de doelgebieden).

Samen met alle vrijwilligers die dagdagelijks bezig zijn voor VC Rijmenam kijken we er als Bestuur hoopvol naar uit om het nieuwe voetbalseizoen terug op de vertrouwde manier te kunnen opstarten (en de jeugdtrainingen tijdens de zomermaanden mogelijks wat vroeger dan gewoonlijk terug te kunnen organiseren).  

Voorts wensen we iedereen nog een goede gezondheid toe.

Nieuwsarchief